Natuur

Omgeving

Blerickse Heide

Aerdehof ligt samen met Algemene begraafplaats de Blerickse Bergen in het natuur- bos en landbouwgebied de Blerickse Heide. De deelgebieden Kraijelheide, de Kockerse, het Koelbroek én de Blerickse Bergen vormen een groot open gebied waar de natuur, maar zeker ook wandelaars en fietsers steeds meer de ruimte krijgen.

website Van der Laan
lees verder

 

Blericksebergen Rond 1840

Blerickse Bergen

De Blerickse Bergen, het deelgebied waar Aerdehof ligt, is een groot bosgebied aan de zuidkant, grenzend aan het Dubroek. De verschillende beken, zoals de Everlose beek, die door het gebied lopen zijn inmiddels terug heringericht volgens de situatie vóór 1900. Dit alles zorgt ervoor dat het gebied terecht hoort bij de Venlose 'Plaatsen van Rust'.

Aerdehof pad 2

Algemene begraafplaats

De begraafplaats van Blerick is de jongste van de vier algemene begraafplaatsen in de gemeente Venlo. In 1959 werd de grote gemeentelijke begraafplaats aan de Blerickse Bergenweg op de grens met de gemeente Maasbree in gebruik genomen. In dit prachtige, rustgevende stuk natuur worden sindsdien de overledenen uit heel Blerick begraven.