Pk Plaatsen

Aerdehof opent in 2019

lees verder

 

Uitvaartverzorging Van der Laan bouwt de voormalige beheerderswoning op begraafplaats Blerickse Bergen om tot nieuw uitvaartcentrum, medio 2019 opent Aerdehof haar deuren. De bosrijke omgeving van de begraafplaats vormt een passende en natuurlijk ambiance voor een uitvaartcentrum. Families kunnen in het nieuwe centrum straks op moderne wijze stilstaan bij het overlijden van hun dierbaren. Aerdehof biedt ruimte voor afscheid nemen maar vooral voor het vieren van het leven.

Aerdehof entree 1
Rust, kleinschalig en persoonlijk

Uitvaartverzorging Van der Laan creëert op de nieuwe locatie een sfeer waarbinnen iedereen zich welkom voelt en kennis kan maken met alle mogelijke manieren van afscheid nemen. De plannen voor Aerdehof kenmerken zich door rust, kleinschaligheid en persoonlijkheid.

Naast afscheid nemen in de rouwkamer of de 24-uurs kamer, biedt het centrum straks de mogelijkheid om afscheidsdiensten te houden, volledig afgestemd op de persoonlijke wensen van de nabestaanden.

Aerdehof wordt gebouwd volgens de Cradle to Cradle (C2C) principes. We houden rekening met onder andere akoestiek, natuurlijk daglicht en maken gebruik van natuurlijke energiebronnen. Door C2C te bouwen laten we met Aerdehof een zo groot mogelijke, positieve voetafdruk achter voor toekomstige generaties.

Uitvaarten krijgen steeds vaker een informeel karakter. De vraag naar traditionele kerk- of afscheidsdiensten, begeleid door een pastoor of voorganger, neemt af. De nadruk ligt vooral het samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje en het vieren van iemands leven. Met deze ontwikkeling is volop rekening gehouden bij de plannen voor Aerdehof.

Impressie Aerdehog bovenaf - klein
Ontmoeten, herinneren en afscheid nemen

Nabestaanden kunnen in het nieuwe centrum straks in alle vrijheid kiezen voor een persoonlijk afscheid. De ruimtes in het nieuwe centrum worden zodanig ingericht dat ze geschikt zijn voor alle typen bijeenkomsten voor, na of samenhangend met ontmoeten, herinneren en afscheid nemen. Tevens wordt het nieuwe centrum voorzien van alle moderne technieken op het gebied van licht, audio en video.

Naast de ruimtes om afscheid te nemen en samen te komen met nabestaanden, realiseren we een ruimte waar ook bezoekers van de (natuur)begraafplaats, recreanten en passanten kunnen uitrusten, ontspannen en genieten van koffie, thee en gebak.

Partners: Architectenbureau Geert Mevissen, C2C ExpoLAB en Van Bakel