Duurzaamheid

Duurzame uitvaart

Het bijdragen aan een schonere wereld wordt steeds belangrijker. Ook bij het regelen van een uitvaart kun je voor duurzaamheid kiezen. Toch is een duurzame uitvaart nog geen vanzelfsprekende keuze. Wanneer je een uitvaart moet regelen voor een dierbare, is er vaak weinig tijd om je te oriƫnteren op duurzame producten en diensten. Aerdehof helpt je daarom een handje.

Wil je meer weten over een uitvaart duurzamer maken? Lees hier verder en neem contact op met je uitvaartverzorger.

 


Keuzes
Een uitvaart bevat verschillende onderdelen waar je als nabestaanden ook duurzame keuzes in kunt maken. Sommige keuzes liggen voor de hand en zijn simpel, andere had je misschien helemaal niet aan gedacht. Zolang je maar onthoud dat het je eigen keuzes zijn. Kies de onderdelen die bij jou en de overledene passen en goed voelen.

Een uitvaart in een duurzaam gebouw met passend rouwvervoer
Aerdehof is gebouwd volgens de C2C- principes die streven naar positieve effecten voor economie, milieu en sociale gezondheid. Geen gasaansluiting meer, circulair materiaalgebruik, zonnepanelen, oplaadpalen voor auto en fiets en een luchtzuiveringssysteem dragen dat duurzame steentje bij. Lees op hier meer over Aerdehof en C2C.

Bij een dienst in de aula van Aerdehof is gezorgd voor een gezond en aangenaam binnenklimaat en een prettige akoestiek. Omdat het crematorium en de Blerickse Begraafplaats op loopafstand liggen bestaat de mogelijk om de overledene met een loopkoets weg te brengen. Een waardige, maar ook duurzame afsluiting.

Aerdehof is tevens een standplaats van Verstraaten Staatsievervoer (VSV). Sinds enige tijd heeft VSV een hybride rouwauto toegevoegd aan haar wagenpark. Deze Chrysler Pacifica zorgt ervoor dat de C02- uitstoot drastisch wordt verlaagd. Een uitvaart kan met deze rouwauto volledig elektrisch worden gereden.

Duurzaam

Duurzame voorbeelden
Een aantal andere voorbeelden om een uitvaart duurzamer te maken:

  • Een duurzame uitvaartkist van Nederlands hout, zonder lak of ornamenten.
  • Duurzaam rouwdrukwerk van (100%) gerecycled papier.
  • Een bloemboeket uit eigen tuin, passend bij het seizoen of maak gebruik van een bloemist met het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist zoals bijvoorbeeld Nizza Bloembinders.
Venlo boskapel 4
  • Natuurbegraven kan op de Natuurbegraafplaats Venlo - Maasbree, hier zijn enkel natuurlijke grafmonumenten toegestaan.
  • Kies voor een urn van hernieuwbaar of plantaardig materiaal (bijvoorbeeld hout of klei).
  • Vorm sieraden om tot een aandenken in plaats van dat ze mee gaan met de overledene.