Duurzaam uitvaart gebouw

De Aerdehof Afscheid Beurs

Ontdek de weg naar een persoonlijk afscheid.

Lees verder

 


Op 24 september 2023, de laatste zondag van de maand, presenteren we een unieke gelegenheid in het kader van afscheid en uitvaart: De Aerdehof Afscheid Beurs. Dit bijzondere evenement, waar duurzaamheid en een persoonlijk afscheid samenkomen, vindt plaats tussen 10:00u en 16:00u.

Bij Aerdehof geloven we dat een afscheid een unieke uitdrukking moet zijn van wie we zijn en wat we belangrijk vinden. Daarom hebben we voor deze beurs een diverse groep experts en dienstverleners uitgenodigd om u te informeren en te inspireren. Ontmoet vertegenwoordigers uit diverse sectoren, zoals:

  • rouwvervoer
  • bloemist
  • juwelier
  • woorddienstbegeleiding
  • nalatenschapsadvies
  • fotografie
  • de WensAmbulance
  • rouwverwerking
  • een natuurbegraafplaats

Zij zijn allemaal verzameld op één plek om u te helpen bij het realiseren van een perfect afscheid.

Zipsfotografie2018051119105689

Het is tijd om het taboe rondom de dood te doorbreken en openlijk te praten over hoe we een afscheid kunnen vormgeven dat volledig aansluit bij onze eigen waarden. Van duurzame uitvaartopties tot innovatieve rituelen, van creatieve herinneringsvormen tot emotionele ondersteuning - u vindt het allemaal op de Aerdehof Afscheid Beurs.

Tijdens de Aerdehof Afscheid Beurs vinden er tussen 10:00 en 16:00 uur diverse presentaties plaats in onze ruimte: “de Berk”. Hieronder vindt u het presentatie-schema:

10:30 - 11:00 - Raadzaam Advies

Ruim 35 jaar adviseert en begeleidt Raadzaam advies particulieren bij financiële vraagstukken, erfrecht en nalatenschap. Raadzaam advies helpt u om uw testament, volmachten, schenkingen en erfenis goed te regelen.

11:15 - 11:45 - Natuurbegraafplaats Venlo Maasbree

Op onze Natuurbegraafplaats betekent het dat wij de mogelijkheid bieden om een overledene in een bosrijke omgeving, die kenmerkend is voor het Noord Limburgse landschap, bij te zetten. Dat kan zowel een begraving of een urnbijzetting zijn. Het streven is om natuurbegraven voor iedereen toegankelijk te maken.

12:00 - 12:30 - VPTZ

VPTZ Nederland is de koepel voor lokale en regionale vrijwilligers­organisaties in de palliatieve terminale zorg. De circa 13.000 vrijwilligers van deze organisaties bieden zorg en ondersteuning thuis, in hospices en soms ook in zorginstellingen.

13:00 - 13:30 - Greenleave

GreenLeave is een samenwerkingsverband van uitvaartondernemers die streven naar 100% duurzame uitvaarten in Nederland. Samen met duurzaamheidsexperts zijn zij continue op zoek naar alle mogelijkheden om uitvaarten duurzamer te maken.

13:45 - 14:15 - Uitvaartverzorging Van der Laan

Bij Uitvaartverzorging van der Laan staat alles in het teken van waardig en persoonlijk afscheid nemen. Een uitvaart regelen is een unieke, vaak ingrijpende gebeurtenis in je leven. Je krijgt maar één keer de kans om goed afscheid te nemen. Wij begrijpen dit en zorgen er daarom met liefde, zorg en aandacht voor dat de uitvaart van je dierbare tot in de puntjes wordt geregeld.

14:30 - 15:00 - Plattelandshoés

Het Plattelandshoés biedt een plek, een bijna-thuis gevoel, aan mensen in de terminale of andere fase van het leven, wanneer zij deze periode niet thuis kunnen of willen doorbrengen. In het Plattelandshoés is erkenning, aanvaarding en respect voor verschillen tussen mensen een voorwaarde voor goede zorgverlening. De zorg zal beantwoorden aan de persoonlijke behoefte van de (ernstig) zieke mens en er is aandacht voor psychosociale en levensbeschouwelijke hulp.

15:15 - 15:45 - LOOP Biotech

De Loop Living Cocoon™ is ‘s werelds eerste levende doodskist. In 45 dagen wordt de kist weer één met de natuur, waar het onze voedingsstoffen op de meest natuurlijke wijze weer teruggeeft aan de natuur.

Aerdehof dochter 13

Samen met ons brede netwerk, waaronder toonaangevende experts, creëren we een programma dat u zal inspireren en informeren.

Van duurzame uitvaartopties tot innovatieve rituelen, van creatieve herinneringsvormen tot emotionele ondersteuning - u vindt het allemaal op de Aerdehof Afscheid Beurs op
24 september.

Aerdehof partner logos v3 2x