Impressie Aerdehog bovenaf - klein

Aerdehof

Bezoekadres
Grote Blerickse Bergenweg 24
5927 PB Venlo - Blerick
Postadres
Ubroekweg Noord 15
5928 MT Venlo – Blerick
Telefoonnummer
+31 (0)77 387 41 41
E-mail info@aerdehof.nl

Routebeschrijving
lees verder

 

Van der Laan

Aerdehof is een initiatief van Uitvaartverzorging Van der Laan.

Met trots kunnen we zeggen dat Van der Laan open staat voor vernieuwing en actuele ontwikkelingen binnen de uitvaart. Alles rond leven en dood blijft in beweging en in die beweging gaan wij graag mee.

Website Van der Laan

Partners

Een nieuwbouw project als dit heeft alleen kans van slagen met een heleboel vertrouwde partners:

Aannemer: Janssen Bouwgroep
Architect: Geert Mevissen
Constructeur: Vissers & Vissers
W- installateur: FRAKU B.V.
E- installateur: Stefan Theunissen
Grondwerk: Tax V.O.F.
Interieurarchitect: Van Bakel

Sinds 1964 ligt aan de rand van begraafpaats 'De Blerickse Bergen' in een groene, idyllische omgeving een beheerderswoning. De uitbreiding en verbouwing van deze woning met bedrijfsruimte is geïnspireerd op het handhaven van en voortborduren op de kwaliteiten die er al waren, landschappelijk én bouwkundig.

Voorop stond dat het gebouw een introvert karakter moest krijgen met bij voorkeur natuurlijke materialen die gezond en veilig zijn en bijdragen aan een goed binnenklimaat; de zelf opgelegde Cradle tot Cradle ambitie.

Een gebouw dat door vormgeving, kleurgebruik en tastbaarheid zorg draagt voor toegankelijkheid en herbergzaamheid.

"Aerdehof moet je onmiddellijk op je gemak stellen" - Geert Mevissen, architect

De Zwitsers Franse Architect Le Corbusier

Het ontwerp

De antroposofische gekozen stijl kenmerkt zich door de natuurlijke vormen, natuurlijke materialen en het milieubewust bouwen. Aerdehof is hierdoor qua ontwerp een natuurlijk component van het bosrijk gebied geworden en in het gebouw zal men zich in contact voelen met de natuurlijke omgeving. Het uitgangspunt is dat het niet alleen functioneel moet zijn, maar ook een gevoel van verbeelding geeft. Sommige mensen zullen de link leggen met de De Notre Dame du Haut .

Sleutelkamer

24-uurs kamer

Aerdehof krijgt onder andere een zaal waar 160 personen kunnen zitten, voorzien van alle audiovisuele gemakken. Uitvaartdiensten kunnen bijvoorbeeld worden gefilmd, zodat de nabestaande een digitale herinnering mee naar huis kunnen nemen. Naast een warme en persoonlijke familiekamer, komen er twee 24-uurs kamers, ook wel sleutelkamers genoemd. De nabestaande ontvangen een sleutel, zodat ze wanneer ze willen in alle rust afscheid kunnen nemen.